Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros burgonyafőzelék

35 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd lehúzzuk az edényt a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával.
  2. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és a hagymára szórjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp csak ellepi. Sózzuk, babérlevéllel ízesítjük.
  3. Amíg megpuhul a krumpli (fedő alatt, takaréklángon), elkészítjük a habarást. Ehhez csomómentesre keverjük a lisztet a tejföllel. Amikor a krumpli megfőtt, óvatosan hozzákeverjük úgy, hogy ne legyen csomós.
  4. Rottyantunk egyet rajta, és máris tálalhatjuk. Sült húsok, fasírt mellé ideális köret.

Tipp: Aki szereti, karikázhat bele kolbászt is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss