Magyaros burgonyafőzelék

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg burgonya
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • babérlevél
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: 1.) A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd lehúzzuk a fazekat a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával.

    2.) A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és a hagymára szórjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp csak ellepi. Sózzuk, babérlevéllel ízesítjük.

    3.) Amíg megpuhul a krumpli (fedő alatt, takaréklángon), elkészítjük a habarást: összekeverjük a lisztet a tejföllel, és ha a burgonya kész, óvatosan hozzákeverjük úgy, hogy ne legyen csomós. Rottyantunk egyet rajta, és máris tálalhatjuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 4 hónappal ezelőtt
A kedvencem!

Hasonló Receptek

Magazin