Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros bruschetta

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A paprikát kicsumázzuk, félbevágjuk, eltávolítjuk az erezetet. Vékony csíkokra vágjuk, majd ezeket nagyon apró kockákra daraboljuk. A paradicsomot negyedekbe vágjuk, kimagozzuk, majd szintén apró kockára daraboljuk. Tálba tesszük a zöldségeket, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 kiskanál finomra vágott lila hagymát. 

Ízlés szerinti arányban kikeverünk egy tálban olívaolajat, citromlevet, fehérborecetet, Erős Pistát, ehhez adunk finomra vágott petrezselymet (ilyen állapotban hagyhatjuk a hűtőben állni pár órát, hogy az ízek még jobban összeérjenek). A végén sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal dúsítjuk. 

Az így kapott öntetet jól összedolgozzuk a zöldségekkel, majd sütőben vagy kenyérpirítóban megpirítjuk a kenyeret, végül külön tányéron tálaljuk a bruschettaragut és a kenyeret.

Ezek is érdekelhetnek

Friss