Keress receptre vagy hozzávalóra

Magyaros bableves 

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg száraz fehérbab/ tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 20 dkg füstölt csülök
  • 15 dkg füstölt szárazkolbász
  • frissen őrölt bors
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 szál zeller
  • 3 darab babérlevél
  •  

Elkészítés

    1. A babot előző este beáztatjuk. 
    2. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd felhevített olajon lepirítjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk őrölt pirospaprikával.
    3. Hozzáadjuk a kockákra vágott csülköt és a felkarikázott kolbászt, jól átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük vízzel (kb. 2 liter).
    4. Beletesszük a darabolt paprikát, paradicsomot, a karikára vágott sárgarépát,fehérrépát, szár zellert, a babot és a babérlevelet és addig főzzük, amíg a bab megpuhul (kb. 60-70 perc). 

    3 TIPP: ÍGY TEDD ELLENÁLLHATATLANNÁ A BABLEVEST! >>> 


Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin