Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyarországra is került a szalmonellás babatápszerből!

default user icon
MME
Magyarországra is szállítottak a szalmonellás babatejporból, a Nébih megkezdte az ellenőrzést. A francia gyár összes termékét visszahívják.

A RASFF-on érkezett tegnap esti információ szerint a francia Lactalis cégcsoport kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított összes termékére, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől. A francia gyártó termékeiből Magyarországra is szállítottak.

A korábbi visszahívás csak a Craonban 2017. február 15-e után gyártott tápszerek bizonyos tételeire vonatkozott.​ Ezt terjesztette ki a cég gyártási időponttól és tételszámtól függetlenül minden, a craoni gyárban (EU azonosítószám: FR 53.084.014 CE) készült termékre. A Lactalis cégcsoport hangsúlyozta, hogy a kiterjesztett további intézkedés nem egészségügyi okokból vált indokolttá.

A Nébih megkezdte a Magyarországra szállított termékek körének ellenőrzését, az érintett termékek pontos adatairól a lakosságot a lehető legrövidebb időn belül értesíti.

A babatejpor szalmonella szennyezettségének gyanújáról december 4-én érkezett először tájékoztatás, amit 11-én riasztássá minősített az EU Bizottság. A Nébih azóta is folyamatosan figyelemmel kíséri a témával kapcsolatos híreket, valamint a felmerült kockázatról még tavaly decemberben tájékoztatta a humánegészségügyi hatóságot is.

VIGYÁZAT! MÉRGEZŐ VEGYÜLET OLDÓDHAT KI EGY ÁRUHÁZLÁNCBAN KAPHATÓ MŰANYAG TÁLBÓL >>> 
ÓRIÁSI SZENZÁCIÓ! MAGYAR A VILÁG LEGJOBB CSILISZÓSZA >>> 
ÓRÁSI SIKER: 4 MAGYAR ÉTTEREM IS OTT VAN A VILÁG LEGJOBBJAI KÖZÖTT >>> 
LE KELL MONDANIA KEDVENC ÉTELÉRŐL HARRY HERCEG MENYASSZONYÁNAK >>> 
EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA MINDEN NAP ESZEL ZABKÁSÁT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss