A gombát vajon megpároljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A sütőtököt megpucoljuk, a felét 2 cm-es kockákra vágjuk. Serpenyőben megpuhítjuk.
A diót szintén serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, le ne kapjon, folyamatosan rázzuk!
A rizst másfélszeres mennyiségű vízben kifőzzük. Ízlés szerint sózzuk, adhatunk hozzá sáfrányt, szerecsendiót, tárkonyt, fehérborsot. Ha a rizs megfőtt, hozzákeverjük a többi előkészített hozzávalót.
Az elkészült paellát vágott petrezselyemmel díszítjük.
Nagyon finom és tápláló egytálétel. A dió nagyon finom ízélményt ad.
A paella mint tipikus spanyol étel átgondolása után született e recept. Ha nincs tengerünk, hogy kagylót együnk minden mennyiségben, akkor keressünk valamit, amit magyarként is olcsón beszerezhető. Úgy gondoltam, a zúza állaga valamelyest helyettesíti a tengeri herkentyűket.... - reinics
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!