Magyar paella

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg rizs
  • fél sütőtök (kanadai)
  • 30 dkg csirkezuza
  • 10 dkg pirított dió
  • 5-6 fej csiperkegomba
  • bors
  • paprika
  • sáfrány (curry)
  • szerecsendió
  • tárkony
  • fehérbors
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Minden hozzávalót elkészítünk előre. A zuzából finom pörköltet készítünk, a gombát (csiperke, de lehet laska is) vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A sütőtököt megpucoljuk, a felét 2 cm-es kockákra vágjuk, és serpenyőben megpuhítjuk, a diót szintén serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, le ne kapjon, folyamatosan rázzuk!

    A rizst kifőzzük, kell hozzá só, sáfrány, de ezt elhagyhatjuk, és egy kis curryt adunk hozzá, valamint szerecsendiót, tárkonyt, fehérborsot.
    Ha a rizs megfőtt, az összes hozzávalóval szépen összekeverjük. (Ne sajnáljuk a belevalókat.)

    Petrezselyemmel díszítjük.

Megjegyzés

Nagyon finom és tápláló egytálétel. A dió nagyon finom ízélményt ad.

A paella mint tipikus spanyol étel átgondolása után született e recept. Ha nincs tengerünk, hogy kagylót együnk minden mennyiségben, akkor keressünk valamit, amit magyarként is olcsón beszerezhető. Úgy gondoltam, a zúza állaga valamelyest helyettesíti a tengeri herkentyűket....

Reinics Rita
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek