Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magvas kréker

default user icon

Hozzávalók

  • A krékerhez:
  • 30 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 tk só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • tejföl
  • A kenéshez és a szóráshoz:
  • 1 db tojás
  • mák
  • lenmag
  • szezámmag

Elkészítés

    1. A lisztet elvegyítjük a sóval és a szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk a vajjal. Azután hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és kb. fél órára hűtőbe tesszük.
    2. A lehűlt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és derelyevágóval 4×4 cm-es kockákra vágjuk.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a magvakkal és a sóval. 180 fokra előmelegített sütőben halvány színűre sütjük.

    Vendégváró falatok >>> 

    A legjobb desszertek >>> 

    Videóreceptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin