Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magos rakott palacsinta fahéjöntettel

MME MME
5/5
60 perc
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • A tésztához:
  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 4 dkg barna cukor
  • 4 dkg darált mandula
  • 4 dkg darált mogyoró
  • 4 dkg szezámmag
  • szódavíz
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 2 dkg vaj
  • 80 dkg alma
  • 6 dkg barna cukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés

Előkészítés: A töltelékekhez a cukrot karamellizáljuk, majd beleöntjük a tejet, felforraljuk, és a végén 2 evőkanál vízzel kikevert keményítővel besűrítjük. Kiforraljuk és félretesszük. Az almát megmossuk, megtisztítjuk, húsát gorombára lereszeljük.

Elkészítés: Megolvasztjuk a vajat, és az almát 5 percig pároljuk rajta. Megszórjuk a barna cukorral, a fahéjjal, rátesszük a citrom reszelt héját és a kinyomott levét is. Összekeverjük és félretesszük. A tésztához egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet a tojással, a tejjel, a barna cukorral, beleszórjuk a mandulát, a mogyorót, a szezámmagot, majd annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy ne túl híg, de jól terülő tésztát kapjunk. Olajozott palacsintasütőben a szokásos eljárás szerint palacsintát sütjük. Amikor megsült, egy tálra tesszük. Vékonyan megkenjük karamellel, majd rátesszük a következő palacsintát, és azt párolt almával kenjük meg. Rétegezzük, amíg van palacsinta. A kész palacsintatortát felszeletelve tálaljuk. Adhatunk mellé fahéj-, vagy ízlés szerint más mártást is.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 420 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek