Keress receptre vagy hozzávalóra

Magokkal töltött csirkecomb

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 nagyobb alsó csirkecomb
  • 2 szikkadt zsemle
  • 10 dkg vegyes mag (napraforgó-, szezám, tökmag stb.)
  • 1 tojás
  • 4 kávéskanál sültcsirke-fűszerkeverék
  • 3 evőkanál olaj
  • A körethez:
  • 80 dkg vegyes gyümölcs
  • 4 dkg méz
  • 1 dl gyümölcslé

Elkészítés

    Előkészítés: A combokat megmossuk, leszárítjuk, kicsontozzuk, vigyázva, nehogy kivágjuk a húst. Levágjuk a zsemlék héját, a többit megáztatjuk kicsit, majd jól kinyomjuk.

    Elkészítés: A magokat szárazon kicsit megpörköljük, majd összekeverjük az áztatott zsemlével és a tojással, sóval, borssal ízesítjük. Ezt a tölteléket nyomkodjuk a húsba a csont helyére. Összetűzzük (vagy összevarrjuk) a combokat, esetleg szorosan alufóliába tekerjük, hogy megmaradjon a comb formája, de a töltelék ne tudjon kijönni belőle. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. A húst beszórjuk a fűszerkeverékkel, és tepsibe tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben, locsolgatva, kb. 45 percig sütjük. Közben elkészítjük a köretet. Az ízlés szerint válogatott gyümölcsöket megmossuk, feldaraboljuk. Serpenyőben karamellizáljuk a mézet, amikor szép aranybarna, rátesszük a gyümölcsöket, jól összeforgatjuk, ráöntjük a gyümölcslevet, és kíméletesen, 5-8 percen át pároljuk. Tálalásnál tányérokra tesszük a forró gyümölcsöket, kevés levével együtt, és mellé helyezzük a sült töltött combot. Ez az étel melegen és hidegen is fogyasztható.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    Szükséges: hústű (vagy tű és cérna vagy) alufólia
    1 adag: 526 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin