Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mágnás diós sütemény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 22 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom
  • A tésztára:
  • 1 üveg baracklekvár
  • A tetejére:
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, cukrot, egész tojást, reszelt citromhéjat és a citromlevet. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd kettévágjuk: 2/3 - 1/3 részre.
    2.) A nagyobb darabot kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Vastagon megkenjük lekvárral.
    3.) Elkészítjük a krémet: a tojássárgát habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a darált diót és a vaníliás cukrot, legvégül pedig a keményre vert tojásfehérje-habot. A krémet óvatosan elsimítjuk a lekváros tésztán.
    4.) A maradék tésztából kisujj vastagságú tészta rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a tésztát. A rácsok találkozásaihoz fél diódarabokat tehetünk díszítésképpen. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük a süteményt, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl, és vízbe mártott, nagyon éles késsel felszeleteljük, és tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Ynda75
Tényleg nagyon finom,ma megsütöttem,köszönöm a receptet! Annyit hozzátennék,hogy a 3 tojássárgája a 20 dkg cukorral valóban száraz,ezért egy egész tojást hozzátettem pluszban,így jól keverhető lett,még azután is,hogy a diót beleöntöttem. A tetejét pedig nem rácsoztam,hanem vékonyan teljesen beborítottam a tészta 1/3 részével és alaposan megszúrkáltam. Isteni,omlós sütemény lett az eredmény :)
bitterlemon
Ja és a pontosság kedvéért tegyük hozzá, hogy az egy üveg lekvár az egészen kicsi üveg.. mert mifelénk 1 literes üvegekben teszik el a lekvárt és az rengeteg... és igyekezzetek sűrű lekvárt használni, mert különben nem sül meg normálisan.
bitterlemon
Remek sütemény.. . csodálkozom, hogy senki nem írta, hogy a 3 tojáshoz irreálisan sok a 20 deka cukor és nem lehet még ki sem keverni, vagy több tojás, vagy több vaj kellene hozzá, anélkül szinte összekeverhetetlen.
safranyne
Ez nagyon finom sokat sütöm, annyiban könnyitek a tetején, hogy a maradék tésztát kinyujtom derelye metszővel felvágom és úgy rakom a tetejére, sokkal gyorsabb s talán még egyenletesebb is de különben nagyon finom recept.
anyócácska
Ma megsütöttem és nagyon jó lett . Köszi a fincsi receptet Morzsáló, és kívánok jó egészséget a picibabátoknak és Nektek is. Nagyon szép kislány. Gratula hozzá!! Igy ismeretlenül....anyócácska
anyócácska
Ma megsütöttem és nagyon jó lett . Köszi a fincsi receptet Morzsáló, és kívánok jó egészséget a picibabátoknak és Nektek is. Nagyon szép kislány. Gratula hozzá!! Igy ismeretlenül....anyócácska
Szalay Tiborné
Remek sütemény. Egyszerű és nagyon fínom. Az unokáim kedvence, no persze a családé is. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek.

Hasonló Receptek

Magazin