Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mágnás diós pite II.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt (fele rétes-fele sima)
  • 20 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 közepes citrom reszelt héja és leve
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 4 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg darált dió
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés

Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást a citromhéját és levét. Összegyúrjuk, letakarjuk, a hűtőben fél órát pihentetjük.

A tészta 2/3 részét közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, kézzel elegyengetjük, megkenjük a lekvárral.

A tojássárgáját elkeverjük a porcukorral, a rummal és a dióval. A tojásfehérjét felverjük (nem kell túl keményre), beleforgatjuk a diós töltelékbe, majd rákenjük a lekváros tésztára.

Tetejét a maradék 1/3 rész tésztával berácsozzuk, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Kihűlés után porcukorral megszitáljuk, kockákra szeletelve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss