Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mágnás diós palacsinta

60 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 10 tojás
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 7 dl tejszín
  • A töltelékhez:
  • baracklekvár
  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 15 mazsola
  • 1 dl rum
  • Az öntethez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: A 10 tojást kettéválasztjuk: 5 fehérje egy tálba, 5 fehérje egy másik tálba, és 10 sárgája a harmadik tálba. A vajat összekeverjük a tojássárgákkal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, majd beleforgatjuk a lisztet, a tejszínt, és végül 5 tojás keményre vert habját. (A másik 5 tojás habját félretesszük díszítésnek.)

Vajjal kikent palacsintasütőben sütni kezdjük a palacsintákat - csak az egyik oldalukat sütjük meg, és egy sütőtálra csúsztatjuk a kész palacsintákat úgy, hogy a nyers felük legyen felfelé.

Minden palacsintára baracklekvárt kenünk, majd megszórjuk rumba áztatott, forrázott mazsolával és cukros dióval, erre jön majd a következő palacsinta, egészen addig, amíg mind elfogy.

Felverjük a maradék 5 tojásfehérjét, és nyomózsákkal vagy kanállal a palacsintatorta tetejére kanalazzuk. (Utóbbi szerintem sokkal egyszerűbb, és kevesebbet kell mosogatni. :-)))

Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon addig sütjük a tortát, míg a teteje szépen megpirul (kb. 15 perc).

Végül elkészítjük a pudingot (egy picit több tejet kell hozzáadni, és akkor krémesebb állagú lesz), és forrón, a palacsintával együtt tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss