Elkészítés: 1. Egy jénait kikenek egy kis margarinnal, a kiflit feldarabolom.
2. A tojások sárgáját kikeverem a maradék margarinnal, sóval, 3 evőkanál cukorral. A keveréket felöntöm langyos tejjel, és a kiflikre öntöm. Meglocsolom 2 evőkanál lekvárral a kifliket.
3. Pici margarinon megpárolom a vékony szeletekre vágott almát. Megszórom pici fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, ráfacsarom a citrom levét.
4. Ezt az almát ráhalmozom a kiflikre, majd 20 percig sütöm mérsékelt tűzön (hőlégkeveréses sütőben).
5. 1 evőkanál cukorral, csipet sóval felverem a tojások fehérjét, hozzáadok 1 evőkanál baracklekvárt. Rásimítom az alma tetejére, majd nagyon enyhe tűzön barnulásig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre