Elkészítés: Először forraljuk fel a tejet a cukorral és a vaníliás cukorral. Míg felforr a tej, válasszuk szét a tojásokat, olvasszuk fel a margarint és szeljük fel a kalácsot ne túl pici kockákra. Ha a tej forr, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kicsit felvert tojássárgákat (én a mazsolát ilyenkor már beleteszem). Majd öntsük nyakon vele a kalácskockákat, keverjük bele az olvasztott margarint, és hagyjuk, hogy megszívják magukat. Ezalatt pucoljuk meg az almát, reszeljük le, daráljuk le a diót, keverjük össze a porcukorral és a fahéjjal. Verjük habbá a tojásfehérjét, és keverjük óvatosan a kalácshoz. Margarinnal kenjünk ki egy tálat, szórjuk bele a cukros dió felét, majd erre a kalács felét simítsuk rá. Erre jön az alma, majd a maradék dió, végül a kalács másik fele (én erre még durvára vágott diót is szoktam szórni). Jó meleg sütőbe süssük, míg szép piros lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre