Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Máglyarakás pofonegyszerűen

Hozzávalók

  • 2 tk margarin
  • 1 tk zsemlemorzsa
  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek kristálycukor
  • 40 dkg kalács (szikkadt)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 l tej
  • 5 db alma (közepes)
  • 10 dkg mazsola
  • 1 ek fahéjas cukor
  • A tetejére:
  • 3 db tojásfehérje
  • 5 dkg cukor
  • 2 ek sárgabaracklekvár

Elkészítés

    1. Egy közepes jénai tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet. Ebben a keverékben megforgatjuk a szeletekre vágott kalácsot  Sorban szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára.
    2. Az alma szeletek fele és a mazsola fele kerül rá. A sor tetejét megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Folytatjuk tovább a rétegezést még egy sorral. Minden sort megszórjuk fahéjas cukorral. Az utolsó sor tetejére nem szórunk.
    3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Sütés közben 3 db tojásfehérjét felverünk 5 dkg cukorral és 2 evőkanál sárgabaracklekvárt hozzá keverünk.
    4. A megsült zsemlénket kivesszük, a habot rácsurgatjuk, elsimítjuk. Visszatesszük a sütőbe, addig szárítjuk, míg a hab megszilárdul a tetején. Fahéjas cukorral megszórva, szeletekre vágva, langyosra hűtve tálaljuk.

    MÁGLYARAKÁS BRIÓSBÓL>>> 

    MÁKOS MÁGLYARAKÁS>>> 

    MÁGLYARAKÁS - A KLASSZIKUS RECEPT>>> 

     

Megjegyzés

A minap sütöttem pudingos kalácsot, ebből maradt és most egy újabb finomság készült belőle. Nagyon finom sima kaláccsal, zsemlével is.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin