Egy közepes jénai tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet. Ebben a keverékben megforgatjuk a szeletekre vágott kalácsot Sorban szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára.
Az alma szeletek fele és a mazsola fele kerül rá. A sor tetejét megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Folytatjuk tovább a rétegezést még egy sorral. Minden sort megszórjuk fahéjas cukorral. Az utolsó sor tetejére nem szórunk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Sütés közben 3 db tojásfehérjét felverünk 5 dkg cukorral és 2 evőkanál sárgabaracklekvárt hozzá keverünk.
A megsült zsemlénket kivesszük, a habot rácsurgatjuk, elsimítjuk. Visszatesszük a sütőbe, addig szárítjuk, míg a hab megszilárdul a tetején. Fahéjas cukorral megszórva, szeletekre vágva, langyosra hűtve tálaljuk.