Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. A kifliket felkarikázzuk kb. 1 cm vastag darabokra.
A tejet meglangyosítjuk, a cukrot és a vaníliás cukrot feloldjuk benne, majd hozzáadjuk a olvasztott vajat vagy margarint, valamint a tojások sárgáját.
Az almákat meghámozzuk, 8 gerezdre vágjuk és vékonyra szeleteljük, majd egy serpenyőben kicsit megpároljuk, citromhéjjal és fahéjjal ízesítve. Kihűtjük.
A kiflik felét lerakjuk az előkészített tortaformába, és kanállal adagolva meglocsoljuk a tejjel. Nem kell teljesen eláznia, de minden darab kapjon nedvességet! Rászórjuk a cukorral összekevert darált mákot. Befedjük a kiflikarikák másik felével, amit szintén meglocsolunk tejjel.
A párolt almát és a sárgabarackot a kifli tetejére terítjük, amit megszórunk a durvára vágott dióval.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 15-18 percig sütjük (alsó-felső programmal), majd kivesszük a süteményt, és 170 fokra mérsékeljük a hőt, és az ajtót kicsit nyitva hagyjuk, hogy hűljön.
A sütemény tetejére ráterítjük az időközben keményre vert tojáshabot, és a sütőbe visszatolva, a habréteg enyhe barnulásáig tovább sütjük. Ízlés szerint langyosan vagy hidegen tálaljuk.