Máglyarakás kalácsból

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg kalács
  • 10 evőkanál cukor
  • 5 alma
  • 1 evőkanál fahéj
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál lekvár
  • 7 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg dió vagy dejó

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet megmelegítjük, és elkeverjük benne a vajat és a cukrot. Ne legyen forró, amikor a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk, és jól összekeverjük.

    A kalácsot felszeleteljük, és nyakon öntjük a tejes keverékkel. Amíg megszívja magát, megpucoljuk az almát, vékony szeletekre reszeljük, meghintjük fehéjjal.

    Tepsibe sütőpapírt fektetünk, beletesszük a kalács felét, rá az almát, megszórjuk dióval vagy dejóval. Ráhalmozzuk a maradék kalácsot, és 30 percig sütjük.

    Közben a fehérjét felverjük habnak, belekeverjük a lekvárt, és a majdnem kész sütire tesszük. Még 10 percet sütjük, amíg piros lesz a teteje.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin