Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kifliket 1-2 ujjnyi karikákra vágjuk. A 9 tojássárgáját elkeverjük a 9 csomag vaníliás cukorral és a 4 dl tejjel, beletesszük a feldarabolt kifliket, és egy darabig benne áztatjuk. Kikent tepsibe öntjük, megrakjuk a tetejét a rumban áztatott almaszeletekkel, meghintjük fahéjas cukorral és az apróra vágott dióval. Sütőbe tesszük, megsütjük.
A 9 tojásfehérjéből habot verünk, belekeverjük a 3 evőkanál cukrot és a 3 evőkanál baracklekvárt. Amikor az alma már puha, kivesszük a sütőből a süteményt, az édes tojáshabot rákenjük az alma tetejére, és az egészet visszatesszük a sütőbe, míg a hab kissé megpirul. Tálaláskor kanállal kiszaggatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre