Keress receptre vagy hozzávalóra

Máglyarakás habkoronával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db alma
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 3-4 db tojás
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 dkg mazsola
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát hámozzuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vékonyra szeleteljük fel. A zsemlét szintén vékonyra szeleteljük fel. A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd rakjuk ki a felszeletelt zsemlével.

    A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a késhegynyi szódabikarbónával. Kb. a felét öntsük a zsemleszeletek tetejére, majd rakjuk ki a felszeletelt almával (én két sor almát pakoltam rá), végül a mazsolát szórjuk az alma tetejére, majd öntsük rá, és terítsük el rajta a maradék cukros tojást.

    A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd kanalazzuk a tetejére.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. Amikor a tetején a hab már kezd szép színt kapni, takarjuk le egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon.

    A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és felszeletelve kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin