Elkészítés: Az almát hámozzuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vékonyra szeleteljük fel. A zsemlét szintén vékonyra szeleteljük fel. A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd rakjuk ki a felszeletelt zsemlével.
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a késhegynyi szódabikarbónával. Kb. a felét öntsük a zsemleszeletek tetejére, majd rakjuk ki a felszeletelt almával (én két sor almát pakoltam rá), végül a mazsolát szórjuk az alma tetejére, majd öntsük rá, és terítsük el rajta a maradék cukros tojást.
A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd kanalazzuk a tetejére.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. Amikor a tetején a hab már kezd szép színt kapni, takarjuk le egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon.
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és felszeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre