Elkészítés: A tojássárgáját a vajjal, cukorral habosra keverjük, és hozáadjuk a tejet. Ráöntjük a karikára vágott kiflire, és jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje a tej. Állni hagyjuk. Közben meghámozzuk és lereszeljük az almát, ledaráljuk a diót. Rumba áztatjuk a mazsolát. A kifacsart almához fahéjat adunk. Egy kivajazott tűzálló tálba rétegezzük a kiflikarikákat, lekenjük lekvárral, megszórjuk dióval, mazsolával, rásimítjuk az almát, és 30 percig sütjük 180 fokon, majd rárakjuk a 3 tojás felvert habját, és visszatesszük a sütőbe még 5 percre. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre