Részletes receptkereső »

Húsok, halak

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125409_feherbor_szarnyashus_.jpg Jó tudni! Melyik húshoz milyen bor illik?

A bor nem csupán az összejövetelek kelléke, ha nem a mindennapi étkezés egészséges kiegészítője is. Nem mindegy azonban, melyik…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124998_csirkemell_110.jpg Mire figyelj, ha csirkehússal sütsz vagy főzöl?

Vizsgáld meg alaposan a csirkét, mielőtt megveszed a boltban! Árulkodó lehet a hús színe és a csomagolás, ha kicsit is gyanús,…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124848_rantott_hus_110.jpg Így lesz még finomabb a rántott hús!

Minden második magyar kedvenc étele a rántott hús, és ezen nem is csodálkozunk. A vasárnapi ebéd elengedhetetlen kelléke az…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124745_halfogyasztas100.jpg Szabadulj meg a szálkától egyszerűen - így kell irdalni a profik szerint

Felmérések bizonyítják, hogy bár a magyarok rajonganak a halas ételekért, sokan azért nem mernek ilyen fogást készíteni, mert…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124278_szalami-110.jpg Kedvenc felvágottunk: a szalámi

A tízóraik, szendvicsek, partifalatok megkerülhetetlen hozzávalója a szalámi, amelynek magyar változata, a téliszalámi igazi…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121466_csirkeszarny-110.jpg Csirkeszárny - ropogósan az igazi!

Megosztó étel a csirkeszárny, van, aki odavan a pácolt, ropogósra sült darabokért, van, aki lenézi, mert olcsó és nem színhús.…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115918_hurka-110.jpg Hurka kolbásszal

A hurka igen régóta jelen van az egyetemes gasztronómiában. Nem is csoda, hiszen egy olyan ételről van szó, amely segítségével…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123442_velo-110.jpg Velős fogások

A velő az igencsak megosztó fogások közé tartozik, sok belsőséghez hasonlóan. Van, aki kifejezetten viszolyog tőle, mások nagyon…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123393_malacsult-110.jpg Legyen malacunk!

Az újévi alapanyagok közül az egyik legnépszerűbb a malac. A malac nem csak azért vált az ünnep egyik klasszikus alapanyagává,…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115155_pulyka-110.jpg Pulykát az ünnepi asztalra!

Az elmúlt évek folyamán a pulyka a magyar háztartások jelentős részében a karácsonyi menü sztárjává vált. Ami nem is csoda,…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122792_veloscsont-110.jpg Velőscsont, nem csak Szindbád kedvence

A velőscsont igazi klasszikus alapanyag. Krúdy is többször megénekelte, hogy velős csont nélkül a marhahúsleves mit sem ér, s…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122262_fustolt-lazac-110.jpg Füstölt lazac, a fantasztikus

A füstölt lazac régóta kedvelt alapanyaga a világ konyháinak. A hal egyedi íze és textúrája nem véletlenül tett sokakat rajongóvá…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121354_tatar-110.jpg Húsimádók kedvence: a tatár

A tatár egy egyszerűnek tűnő, de finoman komplikált fogás, amelyért sokan rajonganak, mások viszont elképzelhetetlennek tartják,…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121849_hasaalja-110.jpg Hasaalja, császárhús, dagadó

A hasaalja és a dagadó olyan része a sertésnek, amelyet viszonylag ritkán fogyasztunk, ha nem éppen egy csomag bacont emelünk le…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121685_csirke-110.jpg Csirke kiadósan, változatosan, praktikusan

Első ránézésre nem is gondolnánk, hogy egy csirke mennyi lehetőséget rejt. A csirkét felhasználhatjuk levesek készítéséhez,…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121551_csirke-110.jpg Végy egy csirkét!

S hagyd egészben! Az egyben sült csirke egészen más élményt nyújt, mint az alkatrészeire szedett változata, még akkor is, ha…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121181_szardinia-110.jpg Szardínia, a praktikus apróhal

A szardínia tipikusan az a halféle, amivel leggyakrabban a reggelik vagy a vacsorák kapcsán találkozunk. Ez nem véletlen, a…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121103_pisztrang-110.jpg Pisztrángot az ünnepi asztalra!

A karácsonykor megugró halfogyasztás egyik főszereplője a pisztráng. A leveshez felhasznált ponty és harcsa mellett a pisztráng…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120884_vadhus-110.jpg Őz, szarvas, fácán és más vadak

Az őszi, téli időszak meghatározó húsfélesége a vadász szezon indulásának köszönhetően az őz, a fácán, a szarvas vagy a vaddisznó…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120859_tarja-110.jpg A sokoldalú sertéstarja

A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképp elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118189_liba-110.jpg Liba, a Márton-nap főszereplője

A szezonális étkezés egyre divatosabbá válik az utóbbi időben, pedig nem is olyan rég, nagyanyáink idejében még nem is létezett…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120755_hus-110.jpg Húsvásárlás - okosan

Világviszonylatban átlagosan fejenként 40 kiló húst fogyasztunk, ezzel az elmúlt negyven évben megduplázódott a világ fogyasztása…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120603_hekk-110.jpg Hekk, a nem magyar hal

A magyar halfogyasztás jelentős részét kitevő hekk körül néhány éve fellángoltak az indulatok. A korábban sem titkolt, de…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120335_tenger-gyumolcsei-110.jpg Tengeri herkentyűk, avagy ismerkedés a sós vizek finomságaival

A nyári és a tengerparti nyaralások egyik jó illatú, jóízű velejárói a tengeri herkentyűk. A nagyobb halak mellett ezekből a…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120230_harcsa-110.jpg Harcsa, a magyar nagyhal

Egyik kedvenc hazai halunk a könnyen elkészíthető és szálkamentes harcsa. Vizeink legnagyobb és egyben legbajszosabb hala nem…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119584_maj-110.jpg Gyors csodák: májas ételek

A máj felhasználására valóban széles a választék: levesek, főételek, pástétomok alapanyaga, de rétest is tölthetünk vele, vagy…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118923_belsoseg-110.jpg Belsőségek, a legmegosztóbb ételeink

A belsőség az egyik legmegosztóbb alapanyag. A gyűjtőfogalom alá tartozó, nem színhús ételek köre sokakban ellenérzéseket vált ki…

/ 3 

Hasznos csomag
Mindmegette Piactér