Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
BiJó
MME
Amikor a fogyasztó a bio ételek fogysztása mellett dönt, nemcsak önmagáért teszi. Egyúttal azt remélmi, hogy ezzel a természetet óvja. Ez a fajta gazdálkodás vajon jobb a természetnek? Vizsgáljuk meg a kérdést…
Aki bio élelmiszerrel él, az mindenképpen hosszútávon megtérülő befektetésnek tekintheti tudatos döntését... Miért is?
Az utóbbi években előtérbe került az egészséges táplálkozás és a biotermékek fontosságának hangsúlyozása. Az üzletek roskadásig vannak a varázsfeliratokkal ellátott élelmiszerekkel. De vajon ezek valóban természetesek? A valódi biotermékek szigorúan ellenőrzött körülmények között termesztett, úgynevezett „ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban” előállított zöldségek, gyümölcsök, húsok és tejtermékek.
Bio, öko, természetes, vegyszermentes. Tág fogalmak. Sokat halljuk õket mostanában. Azt gondoljuk, már mindenki tudja, érti. Azt tapasztaljuk, hogy ez nem mindig *tiszta*.