Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magas-Tátra szelet

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 dl víz
  • 25 dkg margarin
  • 22 dkg sima liszt
  • 7 db egész tojás
  • A töltelékhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • A habhoz:
  • 2 csomag tejszínhabpótló
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • 1,5 dl víz
  • A tetejére:
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához 3 dl vizet felforralunk 25 dkg margarinnal. Belekeverünk 22 dkg sima lisztet, tovább melegítjük, míg összeáll, közben folyamatosan keverjük. Majd a tűzről levéve langyosra hűtjük, és belekeverünk egyenként 7 db egész tojást. Simára keverjük. Ezután 20 percig pihenni hagyjuk. A tésztát kikent tepsiben 2 részben lapnak kisütjük.

2. A töltelékhez 3 csomag vaníliás pudingport 7 dl tejjel, 8 evőkanál kristálycukorral felfőzünk csomómentesre. Kihűlés közben belekeverünk 25 dkg margarint.

3. A habhoz 2 csomag tejszínhabpótlót 3 dl tejjel kemény habbá verünk, majd 1,5 dl forró vízben feloldunk 1 evőkanál zselatinport. Ha kihűlt, akkor a tejszínhabhoz keverjük. Célszerű csak az összeállítás előtt kikeverni, mert a hab hamar megköt, és nem lesz szépen kenhető.

4. Az egyik megsütött tésztalapot megkenjük pudingos krémmel majd a habbal, végül rátesszük a másik lapot. A tetejére olvasztott csokit vagy porcukrot tehetünk.

Megjegyzés

A tészta lapjai *hegyvidékesre* sülnek, ezen nem kell meglepődni.
- edina069

Ezek is érdekelhetnek

Friss