Elkészítés: 1. A tésztához 3 dl vizet felforralunk 25 dkg margarinnal. Belekeverünk 22 dkg sima lisztet, tovább melegítjük, míg összeáll, közben folyamatosan keverjük. Majd a tűzről levéve langyosra hűtjük, és belekeverünk egyenként 7 db egész tojást. Simára keverjük. Ezután 20 percig pihenni hagyjuk. A tésztát kikent tepsiben 2 részben lapnak kisütjük.
2. A töltelékhez 3 csomag vaníliás pudingport 7 dl tejjel, 8 evőkanál kristálycukorral felfőzünk csomómentesre. Kihűlés közben belekeverünk 25 dkg margarint.
3. A habhoz 2 csomag tejszínhabpótlót 3 dl tejjel kemény habbá verünk, majd 1,5 dl forró vízben feloldunk 1 evőkanál zselatinport. Ha kihűlt, akkor a tejszínhabhoz keverjük. Célszerű csak az összeállítás előtt kikeverni, mert a hab hamar megköt, és nem lesz szépen kenhető.
4. Az egyik megsütött tésztalapot megkenjük pudingos krémmel majd a habbal, végül rátesszük a másik lapot. A tetejére olvasztott csokit vagy porcukrot tehetünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre