Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magas Tátra süti

default user icon

Hozzávalók

  • 3 dl víz
  • 25 dkg margarin
  • 22 dkg liszt
  • 7 db tojás
  • A krémhez:
  • 7 dl tej
  • 3 csomag csokoládés
  • pudingpor (főzős)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 8 ek méz
  • 25 dkg margarin
  • A habhoz:
  • 2,5 dl tej
  • 2 csomag tejszínízű habpor
  • 1 ek zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 2 csomag habfixáló por
  • A tetejére:
  • 1 tábla étcsokolédé
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    1. A tésztához felforraljuk a vizet,belekeverjük a margarint, hozzáadjuk a lisztet, és felfőzzük. Ezután langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A tésztát elfelezzük és két lapot sütünk belőle. A tésztát vízbe mártott kanállal rakjuk a zsírral kikent magas falú tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A tészta hólyagosra sül, mint a kis dombok.
    2. A krémhez a tejet felforraljuk a pudingporral, majd beletesszük a csokoládét, a mézet és a margarint is. A langyosra hűlt csokoládés tölteléket rákenjük az egyik tésztára.
    3. A habos réteghez a tejet elkeverjük a tejszínhabporral, és felverjük. A zselatint vízben feloldjuk, hozzáöntjük a tejszínhez, majd a habfixálót is hozzáadjuk, ezután robotgéppel habbá verjük. A kész habot a puding tetejére tesszük, majd beborítjuk a második lappal, és óvatosan megnyomkodjuk.
    4. Az étcsokolédát vízgőz felett megolvasztjuk, elkeverjük benne a vajat és meglocsoljuk vele a sütemény tetejét.

    11 HABOS SÜTEMÉNY, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>>

    A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 


Megjegyzés

Balanyi Irén receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin