Keress receptre vagy hozzávalóra

Madeleine (alaprecept)

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 mk sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

    1. A vajat megolvasztjuk, a tojásokat habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és a citrom lereszelt héjával. A tojáshoz apránként adagolva hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd az olvasztott vajat. Homogén tésztává keverjük, majd 2 órára a hűtőbe tesszük.
    2. A madeleine-formát kivajazzuk és kilisztezzük, majd egy kanállal félig megtöltjük úgy, hogy egyenletesen elterüljön benne a tészta.
    3. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd teljesen kihűtjük. Lekvárral tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek