Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

Madártej

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Madártej

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Hozzászólás a Recepthez

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!

Belépés



Hozzászólások

Összes hozzászólás: 18 db
  • 2012. február 22. 16:21
    MissTory, . ferfex-hez még annyit hozzátennék, hogy a tojássárgás tejet csak az első felforrásig forrósítsd (kb. 3 másodperc), ha tovább hagyod 1 ponton összemegy az egész, meg lehet akkor is enni, de csukott szemmel :)
  • 17. bjszti
    2012. február 16. 13:25
    Jó recept, nagyon finom lett! A duplafalú tejforralóról meg csak annyit, hogy kicsi az átmérője és ha szép habot akar az ember, akkor egyesével kell a tejbe szaggatni a habot. Így egy kicsit időigényes.
    bjszti szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
  • 16. aleysa
    2011. február 24. 14:01
    Én is kipróbáltam, és nagyon finom lett! Bár leegyszerűsítettem a "hab" kérdést, én a legvégén a még nem forró kész madártejbe főztem meg. Nekem ez bevált, nem kellett külön főzni, kiszedni meg visszatenni, Bár még nem olvastam róla, hogy bárki is így csinálta volna a habot... :$
  • 2011. február 21. 13:44
    Mi is szeretjük a madártejet és kipróbáltam a mikróba készíteni a habot, sikerült és ezután is így fogom csinálni. Sokkal egyszerübb és gyorsabb. Köszönöm.
  • 14. ferfex
    2011. február 19. 13:04
    MissTory! Abba a forró tejbe, amiben kifőzted a madarakat, előbb hideg tejet kell öntened és csak utána öntsd bele a tojássárgás részt. Így nem fogja összekapni.
  • 2010. november 23. 08:33
    Én nekem csalódás volt! Összerándult a tojás sárgája a forró tejben. Az ízével nen lenne baj csak így gusztusom nincs megenni.
  • 2010. október 26. 15:09
    Ma így készítettem a madártejet, ahogy itt le van írva! Nagyon finom lett!!!
  • 2010. július 21. 12:23
    Szia!

    Csak ez a recept alapján csinálom a madártejet, már vagy 2 éve. Imádjuk! Köszi!
  • 10. Marula
    2010. március 26. 15:13
    Van ennél sokkal jobb megoldás. A felvert, cukros tojásfehérjét belesímítjuk egy laposabb üvegtálba, és kb 3 perce betesszük a mikroba, közepes fokozaton. (Közben azért figyelni kell, hogy nehogy sok vagy kevés legyen az idő, ami a mennyiségtől is függ.) Ha a teteje kemény, ki lehet venni és vizes kanállal beleszaggatni a madártejbe. Tetejére rumban áztatott mazsolát szoktam tenni.
    Ezzel a megoldással nagyon gyorsan elkészül a madártej, nincs macera.
  • 2009. június 25. 11:12
    A tejnek nem szabad forrnia, mikor a fehérje habot belekanalazzuk. Fél-egy percig egyik, majd jabb fél percig másik oldalát megfőzzük és kész.
Hasznos csomag
előző recept
következő recept