Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej

MME MME
19 4.3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk.

2.

A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A forró tejbe mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a tojáshabból a tejbe (több adagban), és 2-3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, majd lecsepegtetjük.

3.

A tejből kidobjuk a vaníliarudat. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral és a pudingporral. Összedolgozzuk 2-3 evőkanál tejjel, majd az egészet a tejhez öntjük. Állandóan kevergetve besűrítjük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.

4.

A madártejbe keverjük a rumot, kelyhekbe szedjük, a tetejükre rakjuk a habgaluskákat, és jól behűtve kínáljuk.

Megjegyzés

1 adag: 1926 kJ/460 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss