Madártej

default user icon
18 4.3/5

Hozzávalók

  • 1 l tej
  • 6 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 0,5 rúd vanília
  • 0,5 dl rum

Elkészítés

    1.

    A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk.

    2.

    A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A forró tejbe mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a tojáshabból a tejbe (több adagban), és 2-3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, majd lecsepegtetjük.

    3.

    A tejből kidobjuk a vaníliarudat. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral és a pudingporral. Összedolgozzuk 2-3 evőkanál tejjel, majd az egészet a tejhez öntjük. Állandóan kevergetve besűrítjük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.

    4.

    A madártejbe keverjük a rumot, kelyhekbe szedjük, a tetejükre rakjuk a habgaluskákat, és jól behűtve kínáljuk.

Megjegyzés

1 adag: 1926 kJ/460 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bárdos jános 4 évvel ezelőtt
MissTory, . ferfex-hez még annyit hozzátennék, hogy a tojássárgás tejet csak az első felforrásig forrósítsd (kb. 3 másodperc), ha tovább hagyod 1 ponton összemegy az egész, meg lehet akkor is enni, de csukott szemmel :)
Kreiszné B. Eszter 4 évvel ezelőtt
Jó recept, nagyon finom lett! A duplafalú tejforralóról meg csak annyit, hogy kicsi az átmérője és ha szép habot akar az ember, akkor egyesével kell a tejbe szaggatni a habot. Így egy kicsit időigényes.
Laczkó Lea 5 évvel ezelőtt
Én is kipróbáltam, és nagyon finom lett! Bár leegyszerűsítettem a \"hab\" kérdést, én a legvégén a még nem forró kész madártejbe főztem meg. Nekem ez bevált, nem kellett külön főzni, kiszedni meg visszatenni, Bár még nem olvastam róla, hogy bárki is így csinálta volna a habot... :$
Nagy Ibolya 5 évvel ezelőtt
Mi is szeretjük a madártejet és kipróbáltam a mikróba készíteni a habot, sikerült és ezután is így fogom csinálni. Sokkal egyszerübb és gyorsabb. Köszönöm.
Varga Zsuzsanna 5 évvel ezelőtt
MissTory! Abba a forró tejbe, amiben kifőzted a madarakat, előbb hideg tejet kell öntened és csak utána öntsd bele a tojássárgás részt. Így nem fogja összekapni.
Barna Viktória 5 évvel ezelőtt
Én nekem csalódás volt! Összerándult a tojás sárgája a forró tejben. Az ízével nen lenne baj csak így gusztusom nincs megenni.
Görömbeiné Zsóka 6 évvel ezelőtt
Ma így készítettem a madártejet, ahogy itt le van írva! Nagyon finom lett!!!
Tóth Mónika 6 évvel ezelőtt
Szia! Csak ez a recept alapján csinálom a madártejet, már vagy 2 éve. Imádjuk! Köszi!
Juhász Ágnes 6 évvel ezelőtt
Van ennél sokkal jobb megoldás. A felvert, cukros tojásfehérjét belesímítjuk egy laposabb üvegtálba, és kb 3 perce betesszük a mikroba, közepes fokozaton. (Közben azért figyelni kell, hogy nehogy sok vagy kevés legyen az idő, ami a mennyiségtől is függ.) Ha a teteje kemény, ki lehet venni és vizes kanállal beleszaggatni a madártejbe. Tetejére rumban áztatott mazsolát szoktam tenni. Ezzel a megoldással nagyon gyorsan elkészül a madártej, nincs macera.
Zalabai Andrea 7 évvel ezelőtt
A tejnek nem szabad forrnia, mikor a fehérje habot belekanalazzuk. Fél-egy percig egyik, majd jabb fél percig másik oldalát megfőzzük és kész.

Hasonló Receptek

Magazin