Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej mesésen

45 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tojásokat szétválasztjuk (ezt érdemes külön edény fölött végezni, mert a fehérjébe nem kerülhet sárgája még véletlenül sem, mert habveréskor nem fog megkeményedni a hab).

2.

A tojásfehérjét 25 dkg cukorral habbá verjük. Közben 1 liter tejet felforralunk, evőkanállal beleszaggatjuk a habot, időnként megforgatva megfőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.

3.

A tojássárgákat a vaníliás cukorral és 35 dkg cukorral kikeverjük. A maradék 3 liter tejet felrakjuk főni, szűrőn át hozzáöntjük a habfőzésből maradt tejet is.

4.

Mikor langyos már a tej, hozzáadjuk a cukros tojást, kevergetve, lassú tűzön főzzük. 2 evőkanál lisztet kevés tejjel kikeverünk csomómentesre, és szűrőn át a tojásos tejhez adjuk, kevergetve főzzük, míg krémesre sűrűsödik.

5.

A krémes madártejet a habra merjük, hagyjuk hűlni, hidegen tálaljuk.

Megjegyzés

A 35 dkg cukor lehet 40 dkg is, ha valaki édesszájú. - vnegabi

Ezek is érdekelhetnek