Madártej mesésen

Hozzávalók

  • 4 l tej (3,5 %-os)
  • 16 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25+35 dkg cukor
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

    1.

    A tojásokat szétválasztjuk (ezt érdemes külön edény fölött végezni, mert a fehérjébe nem kerülhet sárgája még véletlenül sem, mert habveréskor nem fog megkeményedni a hab).

    2.

    A tojásfehérjét 25 dkg cukorral habbá verjük. Közben 1 liter tejet felforralunk, evőkanállal beleszaggatjuk a habot, időnként megforgatva megfőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.

    3.

    A tojássárgákat a vaníliás cukorral és 35 dkg cukorral kikeverjük. A maradék 3 liter tejet felrakjuk főni, szűrőn át hozzáöntjük a habfőzésből maradt tejet is.

    4.

    Mikor langyos már a tej, hozzáadjuk a cukros tojást, kevergetve, lassú tűzön főzzük. 2 evőkanál lisztet kevés tejjel kikeverünk csomómentesre, és szűrőn át a tojásos tejhez adjuk, kevergetve főzzük, míg krémesre sűrűsödik.

    5.

    A krémes madártejet a habra merjük, hagyjuk hűlni, hidegen tálaljuk.

Megjegyzés

A 35 dkg cukor lehet 40 dkg is, ha valaki édesszájú.

vnegabi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

silva47 11 hónappal ezelőtt
A madártejben nem lehet liszt, ha van benne, akkor az már nem madártej !!!

Hasonló Receptek