Elkészítés: A tojásfehérjéket félkemény habbá verjük, majd hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, csipetnyi sót, majd az egészet kemény habbá verjük.
1,5 liter vizet felforralunk. A kemény habot teáskanállal az enyhén lobogó vízbe szaggatjuk. Az egyik oldalát kb. 5 másodpercig főzzük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is 5 másodpercig főzzük. A megfőtt galuskát lecsöpögtetve egy tálcára szedjük.
A pudingport, a lisztet és a vaníliás cukrot 2 dl tejhez adjuk és simára keverjük. A tojássárgákat a maradék cukorral csomómentesen elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet is. Mikor ez felforrt, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a pudingos tejet. Visszatéve folytonos kevergetéssel újból felforraljuk, míg be nem sűrűsödik.
Az elkészült öntetet üvegtálba öntjük, majd a galuskákat rápakolgatjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, ezután fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!!!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre