Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej VII.

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a kristálycukorral, a vanília aromával, a csipet sóval és a kukoricakeményítővel. A tojások fehérjét felverjük habnak a porcukorral.

A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a tojássárgás keveréket, felforraljuk, besűrítjük. A tojásfehérje habból két evőkanál segítségével galuskákat formálunk, és a krémbe szaggatjuk. 2-2 percig főzzük mindkét oldalukat. Lehet, hogy nem fér bele egyszerre az összes habgaluska, ebben az esetben ami megfőtt, azt kiszedjük, és főzzük a következő adagot.

Ha kész, a habokat a madártej tetejére rakosgatjuk, és kihűtjük.

Ezek is érdekelhetnek