Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a kristálycukorral, a vanília aromával, a csipet sóval és a kukoricakeményítővel. A tojások fehérjét felverjük habnak a porcukorral.
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a tojássárgás keveréket, felforraljuk, besűrítjük. A tojásfehérje habból két evőkanál segítségével galuskákat formálunk, és a krémbe szaggatjuk. 2-2 percig főzzük mindkét oldalukat. Lehet, hogy nem fér bele egyszerre az összes habgaluska, ebben az esetben ami megfőtt, azt kiszedjük, és főzzük a következő adagot.
Ha kész, a habokat a madártej tetejére rakosgatjuk, és kihűtjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre