Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej VI.

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjéből kemény habot verünk, 5 dkg cukrot belekeverünk. 7 dl tejet felforralunk, és az édes habot apránként beleszaggatjuk.

A tojások sárgáját a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral vagy a rúd vanília kikapart belsejével habosra verjük, a maradék tejjel felengedjük, azt az átszűrt tejet is beleöntjük, amiben a habgaluskát kifőztük. Habverővel keverve, gőz fölött krémmé főzzük,majd ha kihűlt, mély tálba öntjük. A közben kihűlt galuskát a teejére fektetjük, és jégbe hűtve kínáljuk.

Megjegyzés

Ha gazdagon akarjuk kínálni a madártejet, a galuskákat teletűzdelhetjük mandulaszeletekkel, vagy karamellt csorgathatunk rá. - blokky99

Ezek is érdekelhetnek

Friss