Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej vajkaramellás popcornnal

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliaőrleménnyel és őrölt fahéjjal. Ha a tojássárgája kissé kifehéredett, hozzácsorgatjuk apránként a tejet, jól elkeverjük, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik (nem szükséges felforralni). Ezután kihűtjük.
  2. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével, majd két evőkanál segítségével egy tányérra galuskákat szaggatunk belőle, és mikrohullámú sütőben, 900 watton, kb. 20-25 másodperc alatt megfőzzük.
  3. A kihűlt madártejet poharakba töltjük, a kiszaggatott, megfőtt galuskákat a tetejére halmozzuk, karamellszósszal és vajkaramellás popcornnal díszítjük.

Megjegyzés

A tojáshab akkor jó, ha már olyan kemény, hogy szinte lefordul a keverőlapátról. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss