Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Madártej-torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Madártej-torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 123
  • Elküldve: 59

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 12,5 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 11 dkg finomliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 2,5 dkg zsíros tejpor
  • A forma kikenéséhez:
  • vaj
  • liszt
  • A szóráshoz:
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 1 vaníliarúd
  • 10 db tojás sárgája
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • A díszítő habhoz:
  • 10 db tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • A szíruphoz és a torta összeállításához:
  • 2 dl víz
  • 2 csapott evőkanál kristálycukor
  • 2-3 evőkanál baracklekvár
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • maréknyi vékony lapocskára vágott mandula
  • 6-8 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

A puha (szobahőmérsékletű) vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé több részletben beleszórjuk a kristálycukrot is. A lisztet a sütőporral, a keményítővel és a tejporral összekeverjük. Egyharmadnyi cukros tojáshabot a vajas masszára teszünk, egyharmadnyi lisztes keveréket rászitálunk, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztes keveréket ugyanígy két részletben hozzáadjuk. Egy 24 centi átmérőjű tortaformát kikenünk, belisztezünk, és a massza felét belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki. Ha kész, a sütőből kivesszük, és a tortakarikából egy cukorral behintett sütőpapírra borítjuk ki. A formát elöblítjük, kikenjük, belisztezzük, a maradék tésztával megtöltjük, és ugyanígy megsütjük, de ezt már a formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a vaníliarúd kikapart belsejével fölforraljuk, majd hűlni hagyjuk, hogy a vanília íze jól átjárhassa. A tojássárgáját a cukorral jó habosra keverjük, a pudingport és kb. 1 dl tejet hozzáadunk, simára keverjük. A többi tejet fölforraljuk, a pudingporos keveréket hozzáadjuk, szüntelenül kevergetve sűrűre főzzük. Többször belekeverve hűlni hagyjuk. Amikor teljesen kihűlt, jól kikeverjük. A margarint először magában keverjük habosra, majd kanalanként a vaníliakrémet is beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is beleszórjuk, ezzel verjük jó keményre. Sütőpapírral bélelt tepsibe 16, habzsákkal formált galuskát nyomunk belőle. Langyos sütőbe (60-70 fok) toljuk 25-30 perce, így sütjük, pontosabban szárítjuk. A sziruphoz a vizet a cukorral fölforraljuk, húlni hagyjuk.

Következhet a torta összeállítása. A tortaformában lévő tortalapot a fele sziruppal meglocsoljuk, a fele lekvárral vékonyan megkenjük. A fele vaníliakrémet rákenjük. Erre a másik tészta kerül, amit a maradék sziruppal meglocsolunk, lekvárral megkenjük, a vaníliakrém másik felét rásimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük kb. 3 órára, hogy megdermedjen. A tortát forró vízbe mártott késsel körbevágjuk a tortaforma mentén, amit leemelünk róla. A torta oldalát kemény habbá vert tejszínnel körbekenjük, majd a megpirított , de már kihűlt mandulalapocskákat belenyomkodjuk. A tetejét a sült tojáshab-galuskával körberakjuk, a torta közepét pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg.

Megjegyzés:

Ezt a tortát készítették el tavaly az ország tortájának. Tehát ez a 2007-es torta. Idén pedig az ország tortája a Szatmári szilvatorta lett.

A receptet Éva küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 1. szs81
    2010. március 6. (szombat) 21:58
    Megsütöttem a tortát, isteni lett. Annyit változtattam rajta, hogy a kis tojáshab golyócskák helyett rafaellót tettem rá, és nem 16-ot, hanem kevesebbet.
Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Zöldséges tőkehal batyuban sütve Zöldséges tőkehal batyuban sütve
Rebarbarás kelt tészta Rebarbarás kelt tészta
Kínai, grillezett BBQ csirke Kínai, grillezett BBQ csirke
Kalács, házilag Kalács, házilag
Fehérboros, grillezett pangasius Fehérboros, grillezett pangasius
Lecsókolbász velesült zöldségekkel Lecsókolbász velesült zöldségekkel
Kókuszos linzer II. Kókuszos linzer II.
Rántott csirkemell zöldségkörítéssel Rántott csirkemell zöldségkörítéssel
Kolbászkrémes csirkecombok Kolbászkrémes csirkecombok
Hideg görögdinnye krémleves Hideg görögdinnye krémleves
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125866_gyermekehezes_2_600.jpg Volt, hogy nem volt mit enni - Berki Krisztián és Oláh Gergő a gyermekéhezés ellen

Lezárult a Procter & Gamble és a Lidl közös jótékonysági programja, melynek eredményeként a kezdeményezők 5 millió forinttal…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125862_gongyolthus_110.jpg Göngyölt hús 5-féle extra töltelékkel

A hústekercs titka a töltelékben rejlik. Tűzd meg hústűvel vagy fogvájóval, aztán alaposan süsd át!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125860_ThinkstockPhotos-485554294_110.jpg Luxus-vajaskenyér, delux-rizottó - fűszerezz szarvasgombával!

Drága, különleges, szinte sehol sem kapni. Mi értelme? Honnan jön? És a legfontosabb, mire használjuk egy átlagos háztartásban?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125856_ThinkstockPhotos-484798946_110.jpg Itt a legfantasztikusabb diéta: fogyj tésztával és csokival!

Ínycsiklandó tésztaételek, rengeteg friss zöldség és gyümölcs, sőt, még hamburger és némi csokis finomság is szerepelhet az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125852_zoldsegtrukkok_110.jpg Ha nem lecsó, akkor mi? 7 extra de egyszerű recept nyári zöldségekből

Paradicsom, padlizsán, cukkini és a többiek nélkül elképzelhetetlen a nyári vacsoraasztal. Adunk néhány tippet, hogyan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125850_zabkasa_110.jpg Fogyókúrás, egészséges, és még finom is - 7 isteni variáció zabpehelyre

A zabpehely, bár nagyon egészséges és tápláló, önmagában igencsak unalmas étel. Most néhány ínycsiklandó kiegészítőt ajánlunk.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125848_olajosmag_110.jpg 4 olajos mag, amitől egészséges és szép leszel

Nagy energia- és zsírtartalmuk miatt sokan kerülik a csonthéjasokat és az olajos magvakat, pedig nélkülözhetetlen tápanyagokkal…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125846_etelsurites_110.jpg 4 tuti tipp a csomómentes sűrítéshez

Garantáltan csomómentes és sűrű lesz a mártás és a leves, amennyiben mindig az étel jellegének megfelelő módszert választod.…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n