Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Madártej-torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Madártej-torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 123
  • Elküldve: 59

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 12,5 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 11 dkg finomliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 2,5 dkg zsíros tejpor
  • A forma kikenéséhez:
  • vaj
  • liszt
  • A szóráshoz:
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 1 vaníliarúd
  • 10 db tojás sárgája
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • A díszítő habhoz:
  • 10 db tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • A szíruphoz és a torta összeállításához:
  • 2 dl víz
  • 2 csapott evőkanál kristálycukor
  • 2-3 evőkanál baracklekvár
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • maréknyi vékony lapocskára vágott mandula
  • 6-8 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

A puha (szobahőmérsékletű) vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé több részletben beleszórjuk a kristálycukrot is. A lisztet a sütőporral, a keményítővel és a tejporral összekeverjük. Egyharmadnyi cukros tojáshabot a vajas masszára teszünk, egyharmadnyi lisztes keveréket rászitálunk, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztes keveréket ugyanígy két részletben hozzáadjuk. Egy 24 centi átmérőjű tortaformát kikenünk, belisztezünk, és a massza felét belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki. Ha kész, a sütőből kivesszük, és a tortakarikából egy cukorral behintett sütőpapírra borítjuk ki. A formát elöblítjük, kikenjük, belisztezzük, a maradék tésztával megtöltjük, és ugyanígy megsütjük, de ezt már a formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a vaníliarúd kikapart belsejével fölforraljuk, majd hűlni hagyjuk, hogy a vanília íze jól átjárhassa. A tojássárgáját a cukorral jó habosra keverjük, a pudingport és kb. 1 dl tejet hozzáadunk, simára keverjük. A többi tejet fölforraljuk, a pudingporos keveréket hozzáadjuk, szüntelenül kevergetve sűrűre főzzük. Többször belekeverve hűlni hagyjuk. Amikor teljesen kihűlt, jól kikeverjük. A margarint először magában keverjük habosra, majd kanalanként a vaníliakrémet is beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is beleszórjuk, ezzel verjük jó keményre. Sütőpapírral bélelt tepsibe 16, habzsákkal formált galuskát nyomunk belőle. Langyos sütőbe (60-70 fok) toljuk 25-30 perce, így sütjük, pontosabban szárítjuk. A sziruphoz a vizet a cukorral fölforraljuk, húlni hagyjuk.

Következhet a torta összeállítása. A tortaformában lévő tortalapot a fele sziruppal meglocsoljuk, a fele lekvárral vékonyan megkenjük. A fele vaníliakrémet rákenjük. Erre a másik tészta kerül, amit a maradék sziruppal meglocsolunk, lekvárral megkenjük, a vaníliakrém másik felét rásimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük kb. 3 órára, hogy megdermedjen. A tortát forró vízbe mártott késsel körbevágjuk a tortaforma mentén, amit leemelünk róla. A torta oldalát kemény habbá vert tejszínnel körbekenjük, majd a megpirított , de már kihűlt mandulalapocskákat belenyomkodjuk. A tetejét a sült tojáshab-galuskával körberakjuk, a torta közepét pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg.

Megjegyzés:

Ezt a tortát készítették el tavaly az ország tortájának. Tehát ez a 2007-es torta. Idén pedig az ország tortája a Szatmári szilvatorta lett.

A receptet Éva küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 1. szs81
    2010. március 6. (szombat) 21:58
    Megsütöttem a tortát, isteni lett. Annyit változtattam rajta, hogy a kis tojáshab golyócskák helyett rafaellót tettem rá, és nem 16-ot, hanem kevesebbet.
Receptválogatás
Krémes édességek
A lágy, selymes, édes desszertek ellenállhatatlanok, legyen az akár tiramisu, trifle vagy pohárkrém. És nem is olyan bonyolultak...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Magyaros pizza csípősen Magyaros pizza csípősen
Egyben sült sertéscomb kumpliágyon római tálban Egyben sült sertéscomb kumpliágyon római tálban
Sajtos perec aprósütemény Sajtos perec aprósütemény
Sós kocka aprósütemény Sós kocka aprósütemény
Gyors duplacsokis muffin Gyors duplacsokis muffin
Mandulás-kekszes őzgerinc Mandulás-kekszes őzgerinc
Pappa al pomodorro (toszkán paradicsomleves) Pappa al pomodorro (toszkán paradicsomleves)
Kolbászos pulykaragu Kolbászos pulykaragu
Húsvéti nyuszis torta Húsvéti nyuszis torta
Gyümölcsös felfrissülés Gyümölcsös felfrissülés
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124285_szive_vagya_110.jpg Így előzzük meg a szívpanaszokat

Minimális mozgás, sok édesség, zsíros ételek: ez az életstílus előbb vagy utóbb biztosan beteggé tesz. Változtassunk időben!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124276_tisztitokura_110.jpg Tisztítókúrák egyszerűen

A szervezetnek bizonyos időközönként szüksége van a pihenésre és a felfrissülésre – erre lehet nagyszerű megoldás egy pár…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124274_azsiai110.jpg Top 4 ázsiai alapanyag

Ismerj meg néhány jellegzetes, itthon is beszerezhető keleti alapanyagot!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124247_szuperelelmiszer-zoldseg-110.jpg A legegészségesebb zöldségek

Szuper jelzővel olyan komplex összetevőket tartalmazó, egészségre gyakorolt hatásukat tekintve kiemelkedően hasznos zöldféléket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124265_has110.jpg 7 tipp a lapos hasért

Néhány apró változtatással elérhetjük, hogy ne szorítson többet a nadrág derékban.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124259_olaj110.jpg Egészségünk őrzői: az olajok

Ha eddig azt hittük, csak a főzés során választhatunk jót és még jobbat az olajok széles választékából, van egy remek hírünk. A…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124263_vas110.jpg Vashiány: miért fontos a vas?

Ha gyakran érezzük magunkat gyengének, bőrünk fakó, és ráz a hideg, ne gondoljunk azonnal megfázásra vagy influenzára! Lehet,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124255_bor110.jpg Inni vagy nem inni?

A bor egészségjavító hatásáról már rengeteget hallottunk. Mostanra a szakértők a sör pozitív tulajdonságait is elismerik.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept