Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Madártej-torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Madártej-torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 123
  • Elküldve: 59

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 12,5 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 11 dkg finomliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 2,5 dkg zsíros tejpor
  • A forma kikenéséhez:
  • vaj
  • liszt
  • A szóráshoz:
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 1 vaníliarúd
  • 10 db tojás sárgája
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • A díszítő habhoz:
  • 10 db tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • A szíruphoz és a torta összeállításához:
  • 2 dl víz
  • 2 csapott evőkanál kristálycukor
  • 2-3 evőkanál baracklekvár
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • maréknyi vékony lapocskára vágott mandula
  • 6-8 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

A puha (szobahőmérsékletű) vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé több részletben beleszórjuk a kristálycukrot is. A lisztet a sütőporral, a keményítővel és a tejporral összekeverjük. Egyharmadnyi cukros tojáshabot a vajas masszára teszünk, egyharmadnyi lisztes keveréket rászitálunk, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztes keveréket ugyanígy két részletben hozzáadjuk. Egy 24 centi átmérőjű tortaformát kikenünk, belisztezünk, és a massza felét belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki. Ha kész, a sütőből kivesszük, és a tortakarikából egy cukorral behintett sütőpapírra borítjuk ki. A formát elöblítjük, kikenjük, belisztezzük, a maradék tésztával megtöltjük, és ugyanígy megsütjük, de ezt már a formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a vaníliarúd kikapart belsejével fölforraljuk, majd hűlni hagyjuk, hogy a vanília íze jól átjárhassa. A tojássárgáját a cukorral jó habosra keverjük, a pudingport és kb. 1 dl tejet hozzáadunk, simára keverjük. A többi tejet fölforraljuk, a pudingporos keveréket hozzáadjuk, szüntelenül kevergetve sűrűre főzzük. Többször belekeverve hűlni hagyjuk. Amikor teljesen kihűlt, jól kikeverjük. A margarint először magában keverjük habosra, majd kanalanként a vaníliakrémet is beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is beleszórjuk, ezzel verjük jó keményre. Sütőpapírral bélelt tepsibe 16, habzsákkal formált galuskát nyomunk belőle. Langyos sütőbe (60-70 fok) toljuk 25-30 perce, így sütjük, pontosabban szárítjuk. A sziruphoz a vizet a cukorral fölforraljuk, húlni hagyjuk.

Következhet a torta összeállítása. A tortaformában lévő tortalapot a fele sziruppal meglocsoljuk, a fele lekvárral vékonyan megkenjük. A fele vaníliakrémet rákenjük. Erre a másik tészta kerül, amit a maradék sziruppal meglocsolunk, lekvárral megkenjük, a vaníliakrém másik felét rásimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük kb. 3 órára, hogy megdermedjen. A tortát forró vízbe mártott késsel körbevágjuk a tortaforma mentén, amit leemelünk róla. A torta oldalát kemény habbá vert tejszínnel körbekenjük, majd a megpirított , de már kihűlt mandulalapocskákat belenyomkodjuk. A tetejét a sült tojáshab-galuskával körberakjuk, a torta közepét pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg.

Megjegyzés:

Ezt a tortát készítették el tavaly az ország tortájának. Tehát ez a 2007-es torta. Idén pedig az ország tortája a Szatmári szilvatorta lett.

A receptet Éva küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 1. szs81
    2010. március 6. (szombat) 21:58
    Megsütöttem a tortát, isteni lett. Annyit változtattam rajta, hogy a kis tojáshab golyócskák helyett rafaellót tettem rá, és nem 16-ot, hanem kevesebbet.
Receptválogatás
Cseresznyével, meggyel
Az igazán első nyári gyümölcseink, mosolygóan pirosak, lédúsak és nagyon egészségesek. Levesbe, főételbe, desszertbe is remekek!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Szalonnás zöldbab gombával és paradicsommal Szalonnás zöldbab gombával és paradicsommal
Fűszeres-mascarponés őszibarack Fűszeres-mascarponés őszibarack
Burgonyás-csirkés-cukkinis nyársak Burgonyás-csirkés-cukkinis nyársak
Kókuszos-kakós eszkimó szelet Kókuszos-kakós eszkimó szelet
Karamellás-tejszínes szelet Karamellás-tejszínes szelet
Kacsamell vele sült újkrumplival és répával Kacsamell vele sült újkrumplival és répával
Lecsós-rizses saláta Lecsós-rizses saláta
Egyszerű bögrés-mikrós süti Nutellával Egyszerű bögrés-mikrós süti Nutellával
Csirkemell cukkinis bundában Csirkemell cukkinis bundában
Pórékrémleves garnélával Pórékrémleves garnélával
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125049_termeszetes_tisztitok_110.jpg A 9 legjobb és legolcsóbb természetes tisztítószer

Felesleges drága kemikáliákat vásárolni, ugyanis a leghatékonyabb csodaszerek minden háztartásban megtalálhatók!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125047_gyumolcsle_110.jpg Házi gyümölcslevek, villámgyorsan - 4 tuti recepttel!

A szinezőt és nagy mennyiségű cukrot tartalmazó bolti helyett, készíts házilag vegyes gyümölcslevet! 4-féle egyszerű változatot…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125045_netpincer_statisztika_110.jpg Meglepő! A magyar a magyarosat csak pizzában szereti

Az egyik legnagyobb ételrendelési portál nagyító alá vette rendelési szoksainkat, és az eredmények alapján úgy tűnik, hogy mi,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125039_sajttorta_110.jpg Hűsítő finomságok: a legjobb gyümölcsös desszertek sütés nélkül

A meleg nyári napokon ugyan nincs kedvünk sütni, de árnyékba húzódva, kényelembe helyezkedve azért szívesen eszünk valami finomat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125032_huto_110.jpg Kisokos! Mit hogyan és meddig tárolhatunk a hűtőben?

Az élelmiszerek hűtőben való helyes tárolásához adunk most néhány praktikus tippet.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125043_droetker_befozes_110.jpg Válj a befőzés szakértőjévé!

A nyár kincseinek megőrzése komoly feladatnak tűnhet, de néhány fontosabb lépést követve te is szakértővé válhatsz befőzés…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125026_hazi_nutella_110.jpg Házi Nutella pofonegyszerűen és olcsón - videó!

Nem sok ember él a Földön, aki ne szeretné a Nutellát, éppen ezért a boltban meg is kérik az árát. Megmutatjuk azonban, hogy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125030_10_konyhai_alap_110.jpg 10 alapvető konyhai tény, amit feltétlenül tudnod kell!

Szabad-e olajat tenni a tészta főzővízébe? Miért egészségesebb a teljes kiőrlésű liszt? Meghámozzuk-e a nyers…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept