Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej tojáslikőrrel

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat üssük fel, válasszuk külön a sárgáját és a fehérjét. Tegyük fel a tejet forrni egy nagy lábasban. A fehérjét 5 dkg cukorral verjük kemény habbá. A sárgáját a maradék cukorral és a liszttel keverjük össze, tegyük bele a félbevágott vaníliarudakat, a citrom és a narancs reszelt héját, facsarjunk bele fél citromot és fél narancsot, s öntsünk bele egy kevés brandyt.

A tejbe szaggasuk bele a fehérjét egy vizes kanállal, az edény méretétől függően 3-4 darabot egyszerre. 1-2 perc után fordítsuk meg, majd szűrőkanállal vegyük ki és fedjük le.

A tojássárgához adjunk kevés forró tejet, keverjük össze, majd lassan csurgassuk bele a tejbe. Kevergetés mellett forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, s amikor kihűlt, tegyük bele a tojásfehérjehabokat, szórjuk rá a mazsolát. Tegyük a hűtőbe.

Tálaláskor tegyük egy kis tálba vagy pohárba, locsoljuk meg tojáslikőrrel. Reszelhetünk rá narancshéjat, de csorgathatunk rá karamellt, olvasztott csokoládét is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss