Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Madártej süti

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál átszitált liszt
  • A krémhez:
  • 8 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • porcukor
  • A tetejére:
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • csokireszelék

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.

    A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, a liszttel és a tejjel felfőzzük, s ha kihűlt, összekeverjük a kikevert margarin és porcukor keverékével. A kihűlt tésztára kenjük.

    A tetejére 2 dl tejszínt a habfixálóval együtt jó keményre felverünk, a sütire kenjük, és csokit reszelünk a tetejére.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin