Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Madártej mogyoróvajas szósszal

default user icon

Hozzávalók

  • A vaníliaszószhoz:
  • 2,5 dl tej
  • 1 doboz habtejszín (250 g)
  • 4 db tojássárgája
  • 6 dkg sötét barnacukor
  • csipet só
  • 1 db vaníliarúd
  • A habhoz:
  • 4 db fehérje
  • 1 csipet só
  • A szószhoz:
  • 1 ek földimogyoróvaj
  • 1 csipet só
  • 0,7 dl tej

Elkészítés

    1. Egy nagyobb lábasban a tejet, tejszínt, sót felforraljuk a félbevágott vaníliarúddal. A tojások sárgáját a barnacukorral elkeverjük. Ha a tejes tejszín felforrt, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, majd kis lángon, állandóan keverve, addig főzzük, míg sűrűsödni kezd. Folpackkal lefedjük, és kihűtjük. 
    2. A habhoz vizet forralunk. Egy csipet sóval a fehérjéket kemény habbá verjük, de vigyázzunk, ne törjön! Lassan, körkörösen rácsurgatjuk a vizet, majd egy másik tálba, egy kanállal kiszaggatjuk.
    3. A szószhoz felmelegítjük a tejet és felolvasztjuk benne a földimogyoróvajat a csipet sóval.
    4. Egy mély tányérba szedünk a krémből, ráteszük a habot é nyakon öntjük a kissé sós, mogyorós szósszal.

      Nézd meg az elkészítést videón >>> 

      MENNYEI DESSZERT 3 ÖSSZETEVŐBŐL: ÍGY KÉSZÜL A TÖKÉLETES MADÁRTEJ! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin