Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a sárgáját összekeverem 12 evőkanál cukorral, a vajjal és a pudingporral, majd kevés hideg tejjel simára keverem. Felforralom a tejet, és lassú tűzön tovább főzve belekeverem a tojássárgás keveréket, összefőzöm. Kiöntöm egy nagyobb tálba.
A fehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá verem, majd fakanállal belekeverek 3 evőkanál /ízlés szerint lehet több is, kevesebb is/ lekvárt. A habot egy régi fajta, vajjal kikent kuglófsütőbe /nem teflonos/ öntöm . Egy nagy fazékban, amibe a kuglófsütő belefér, vizet forralok, és beleteszem a formát, a nagy edényt befedem, a lángot leveszem, és lassan főni hagyom. Kb. 15 percig nem szabad levenni a fedőt. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy kemény-e a hab, ha igen, kiveszem, és a formából ráborítom a madártej alapra.
Amikor kihűlt, meg lehet locsolni kevés barackszörppel, de ez elmaradhat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre