Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej lekváros habbal

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a sárgáját összekeverem 12 evőkanál cukorral, a vajjal és a pudingporral, majd kevés hideg tejjel simára keverem. Felforralom a tejet, és lassú tűzön tovább főzve belekeverem a tojássárgás keveréket, összefőzöm. Kiöntöm egy nagyobb tálba.

A fehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá verem, majd fakanállal belekeverek 3 evőkanál /ízlés szerint lehet több is, kevesebb is/ lekvárt. A habot egy régi fajta, vajjal kikent kuglófsütőbe /nem teflonos/ öntöm . Egy nagy fazékban, amibe a kuglófsütő belefér, vizet forralok, és beleteszem a formát, a nagy edényt befedem, a lángot leveszem, és lassan főni hagyom. Kb. 15 percig nem szabad levenni a fedőt. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy kemény-e a hab, ha igen, kiveszem, és a formából ráborítom a madártej alapra.

Amikor kihűlt, meg lehet locsolni kevés barackszörppel, de ez elmaradhat.

Megjegyzés

Leírva bonyolultnak tűnik, de nem az. Hamar kész van, nagyon finom, és jól is néz ki.
- haverina

Ezek is érdekelhetnek

Friss