Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej gyorsan

MME MME
30 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, amíg a tojássárgája kissé kifehéredik. Ekkor apránként hozzácsurgatjuk a tejet, jól elkeverjük, majd alacsony tűzön feltesszük főni, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik – nem szükséges felforralni. Végül lehűtjük.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével. (Az a jó, ha már olyan kemény, hogy szinte lefordul a keverőlapátról.)
  3. Ezután egy gyorsító trükköt alkalmazunk, amihez egy vízforralóban vizet forralunk, majd a kemény, felvert tojásokat ezzel a felforrt vízzel vékony sugárban csurgatva leforrázzuk. (Ettől a hőkezeléstől a tojások fehérje teljesen megfő, szépen keményedik, és a víz tetején marad.) Kanállal remekül adagolható, formázható és nem kell attól tartanunk, hogy a vízben főzéskor szétesik.
  4. Az így kapott habgaluskákat kínáljuk a kihűlt madártej tetejére.

6 ELLENÁLLHATATLAN ÉS ELRONTHATATLAN SÜTÉS NÉLKÜLI DESSZERT>>> 

11 HABKÖNNYŰ JOGHURTOS SÜTEMÉNY ÉS TORTA>>> 

7 HŰSÍTŐ, CITROMOS ÉDESSÉG, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD!>>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss