Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej forradalmasított habbal

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét keményre verjük pár kanál cukorral, tűzálló tálba helyezzük, és a mikrohullámú sütőbe tesszük, majd 800-as fokozaton 2 percet melegítjük. A hab csodaszépen megkeményedik, megfő, ezzel lerövidítve a nagyon macerás habkifőzési módszert, ami miatt sokszor lemondok a madártej készítéséről.

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a maradék cukorral és a vanília kikapart magjaival. Hozzáadjuk a pudingport és pár kanál hideg tejet, ezzel is alaposan elkeverjük.

Közben a maradék tejbe dobjuk a vanília hüvelyét, felforraljuk, apránként belecsorgatjuk a tojáskrémbe, majd folyton kevergetve lassú tűzön besűrítjük.

Tálkákba szedjük a vaníliás krémet, és galuskákat szaggatunk a tetejére a habból.

Ezek is érdekelhetnek

Friss