Elkészítés: Feltesszük a tejet forrni, s közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor felével.
A felforrt tejbe evőkanállal beleszaggatjuk a galuskákat, 1 percig főzzük, majd megfordítjuk, a másik oldalát is 1 percig főzzük. A kész habgaluskákat óvatosan kiszedjük egy tágas edénybe.
A tojássárgákat a cukor másik felével, a vaníliás cukorral és a liszttel jól kikeverjük, hozzáöntjük a tejhez, majd gyakori kevergetés mellett forrásig hevítjük (de nem forraljuk fel!).
Ezt a vaníliás krémet egy jénai tálba öntjük, majd rászedjük a habgaluskákat, s végül a tetejét meghintjük fahéjjal, megszórjuk mazsolával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre