Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej fahéjjal és mazsolával

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 4 egész tojás
  • 4 evőkanál cukor (porcukor is lehet)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • A tetejére:
  • 1 evőkanál őrőlt fahéj (esetleg kakaó)
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés

Elkészítés: Feltesszük a tejet forrni, s közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor felével.

A felforrt tejbe evőkanállal beleszaggatjuk a galuskákat, 1 percig főzzük, majd megfordítjuk, a másik oldalát is 1 percig főzzük. A kész habgaluskákat óvatosan kiszedjük egy tágas edénybe.

A tojássárgákat a cukor másik felével, a vaníliás cukorral és a liszttel jól kikeverjük, hozzáöntjük a tejhez, majd gyakori kevergetés mellett forrásig hevítjük (de nem forraljuk fel!).

Ezt a vaníliás krémet egy jénai tálba öntjük, majd rászedjük a habgaluskákat, s végül a tetejét meghintjük fahéjjal, megszórjuk mazsolával.

Megjegyzés

Fogyókúrázóknak, diétázóknak, cukorbetegeknek azt ajánlom, hogy a cukrot helyettesítsék bármelyik édesítőszerrel (nyírfacukor, xilit, stb.). A finomlisztet pedig zabliszttel vagy zabpehelyliszttel helyettesítsék. Aki nem szereti a mazsolát, az mellőzheti.
- MAgi22

Ezek is érdekelhetnek

Friss