Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madárkák kelt tésztából

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • tejföl
  • 1 tojás
  • tej
  • mazsola (vagy szemes bors)
  • A kenéshez:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A zsiradékot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a kevés tejben felfuttatott élesztőt, a tojást, kevés sót és annyi tejfölt, hogy félkemény tésztát kapjunk. Az egészet jól kidolgozzuk. Letakarva, meleg helyen 1 óra hosszat pihentetjük.

A megkelt tésztából lisztezett deszkán hengert formálunk, és kis darabokra szeleteljük. A szeletekből rudacskákat nyújtunk és mintha görcsöt kötnénk, kis madarakat formálunk. A fejre csőrt és bóbitát formálunk, mazsolából vagy szemes borsból pedig szemet készítünk a madárkáknak. A farkrészét ellapítjuk, és késsel bevagdossuk.

A madarakat megkenjük a felvert tojással, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Különleges formájuk miatt a gyerekek öröme.

Megjegyzés

A receptet Dr. Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek