Elkészítés: Az élesztőt 2 kiskanál cukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, és és 15x28cm nagyságúra nyújtjuk. A kinyújtott tészta 2 szélére sorba rakjuk a meggyet, azután mindkét oldalt feltekerjük úgy, hogy középen 2-3 cm üresen maradjon.
A darált dióból, a cukorból, a vaniliás cukorból és a felvert tojásfehérjékből készült masszát az üresen maradt részre betöltjük. A feltekert tésztát cukros tejföllel megkenjük, és 180 fokon megsütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki. Ha kihűlt, 1,5 cm szeletekre vágjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre