Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Macskaszem III.

MME MME
5/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kis pohár tejföl
  • A töltelékhez:
  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • magozott meggy
  • citromhéj
  • vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítése: A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, két cipóra osztjuk. Kis pihentetés után tepsi nagyságúra nyújtjuk, mindkét szélét megrakjuk magozott, ízesített meggyel, feltekerjük, mint a rétest, középen egy kis rést hagyunk, ahová a diós töltelék kerül. A tojásfehérjét porcukorral habbá verjük, beleszórjuk a diót, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot. A tészta szélét, mielőtt a tölteléket a középvájatba rakjuk, megkenjük tojással. Meleg sütőben aranysárgára sütjük.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss