Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Macskaszem II.

MME MME
2 2/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fenti anyagokból a szokásos módon kelt tésztát készítünk - lehet kenyérsütő géppel is. Amikor megkelt a tészta, kinyújtjuk úgy 30x45 centisre, majd megkenjük egy kis vajjal. Tésztatéglalapunk hosszabbik oldalait - alul és felül is – egy-egy sorban kirakjuk meggyszemekkel. Majd mind alulról, mind felülről a téglalap közepéig feltekerjük a tésztát – így két tekercset kapunk, középen összekapcsolva. Megkenjük tojással, megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal. Így, feltekerve, de nem szétvágva sütjük meg. (Addig sütjük, míg szép pirosra sül.) 6-8 centis darabokra vágva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss