Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk és hozzáadjuk a liszthez. A tojások sárgáját, pici sót és a margarint az élesztős liszthez keverjük, majd jól összedolgozzuk. Ezután 3 cipóra osztjuk.
Az első cipót kisméretű tepsi nagyságúra nyújtjuk. A 2 szélét megszórjuk zsemlemorzsával. Rárakjuk a kimagozott meggyet, és egymással szemben felcsavarjuk úgy, hogy középen körülbelül 2 cm széles helyet hagyunk.
ikent tepsibe tesszük. Ugyanígy készítjük el a másik 2 tésztacipót is, majd tepsibe helyezzük.
Elkészítjük a tölteléket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a darált diót és a vaníliás cukrot. A tepsibe helyezett tészták közepébe beletesszük a tölteléket.
A tészta tetejét megkenjük tejföllel, majd közepes tűznél körülbelül 20 percig sütjük. Ha kisült, vékony szeletekre vágjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre