Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Macok (tócsni)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 3-4 ek liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj

Elkészítés

    1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és egy kislyukú sajtreszelőn lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a liszttel, a zúzott fokhagymáva, sóval, borssal. Ha sok levet ereszt a krumpli, akkor tegyünk még hozzá lisztet.
    2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A burgonyamasszából evőkanálnyi mennyiséget a forró olajban teszünk, kissé ellapítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük. Tejföllel megkenve, sajttal megszórva is tálalhatjuk.

    10+1 ISTENI TÓCSNI-VARIÁCIÓ >>>

    TÓCSNI, RÖSZTI, LEPCSÁNKA: ÍGY SÜSS TÖKÉLETES BURGONYALEPÉNYT! >>>

     

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin