Keress receptre vagy hozzávalóra

A tökéletes maceszgombócleves

2 5/5

Hozzávalók

  • 15 dkg pászka
  • 5 dkg libazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • 2 db tojás
  • őrölt feketebors
  • őrölt gyömbér
  • 2 liter húsleves libaaprólékból

Elkészítés

    1. A pászkát kettétörjük, az egyik felét hideg vízbe áztatjuk, a másik felét apróra zúzzuk.
    2. Egy serpenyőben felizzítjuk a libazsír felét, benne üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd belekeverjük a szintén finomra vágott petrezselyemzöldet. Hagyjuk kihűlni.
    3. Egy keverőedényben a tojássárgáját a maradék libazsírral habosra keverjük, hozzáadjuk vízben áztatott, majd a kinyomkodott pászkát, a pirított petrezselymes hagymát, és jól összedolgozzuk. Sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük.
    4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, meglazítjuk vele a masszát, és a pászka másik felét is hozzáadjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük.
    5. Hideg vízbe mártott kézzel apró gombócokat formázunk, és a forrásban levő levesben kifőzzük. 

    MÉG TÖBB ISTENI LEVES RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

simonani 7 évvel ezelőtt
Heló Dzsafi! Most akadtam rá erre - nekem- különleges receptre, és el vagyok ragadtatva tőle! Végre egy új levesbetét!!! Az igaz, hogy jó pap is holtig tanul! Köszönöm! Ani.
Nanasnani 7 évvel ezelőtt
Apám! Milyen, fiatal koromban kedvelt dolgokkal jössz elő! Már régen elfelejtettem, hogy létezik a macesz! Kössz az ötletet! Nagyszerű! Üdv, Nani.

Hasonló Receptek