Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A tökéletes maceszgombócleves

2 5/5

Hozzávalók

  • 15 dkg pászka
  • 5 dkg libazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • 2 db tojás
  • őrölt feketebors
  • őrölt gyömbér
  • 2 liter húsleves libaaprólékból

Elkészítés

    1. A pászkát kettétörjük, az egyik felét hideg vízbe áztatjuk, a másik felét apróra zúzzuk.
    2. Egy serpenyőben felizzítjuk a libazsír felét, benne üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd belekeverjük a szintén finomra vágott petrezselyemzöldet. Hagyjuk kihűlni.
    3. Egy keverőedényben a tojássárgáját a maradék libazsírral habosra keverjük, hozzáadjuk vízben áztatott, majd a kinyomkodott pászkát, a pirított petrezselymes hagymát, és jól összedolgozzuk. Sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük.
    4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, meglazítjuk vele a masszát, és a pászka másik felét is hozzáadjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük.
    5. Hideg vízbe mártott kézzel apró gombócokat formázunk, és a forrásban levő levesben kifőzzük. 

    MÉG TÖBB ISTENI LEVES RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

simonani
Heló Dzsafi! Most akadtam rá erre - nekem- különleges receptre, és el vagyok ragadtatva tőle! Végre egy új levesbetét!!! Az igaz, hogy jó pap is holtig tanul! Köszönöm! Ani.
Nanasnani
Apám! Milyen, fiatal koromban kedvelt dolgokkal jössz elő! Már régen elfelejtettem, hogy létezik a macesz! Kössz az ötletet! Nagyszerű! Üdv, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin