Maceszgombócleves egyszerűen

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg macesz (pászka)
  • 5 dkg libazsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • őrölt feketebors
  • őrölt gyömbér
  • 2 liter húsleves libaaprólékból (ha nem akarunk sokáig babirkálni vele, tökéletes az erőleveskocka is)

Elkészítés

    Elkészítés: Fogjuk a maceszt, kettétörjük, az egyik felét hideg vízbe áztatjuk, a másik felét apróra zúzzuk.

    Egy kedves kis serpenyőben felizzítjuk a libazsír felét, benne üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd belekeverjük a szintén finomra vágott petrezselyemzöldet. Hagyjuk kihűlni.

    Egy alkalmas keverőedényben a tojássárgáját keverjük habosra a maradék libazsírral, adjuk hozzá a kinyomkodott maceszt, a pirított petrezselymes hagymát, és jól dolgozzuk össze. Ízesítsük sóval, borssal, gyömbérrel. Verjünk jó kemény habot a tojásfehérjékből, lazítsuk meg vele a masszát, és adjuk hozzá a finomra tört maceszt. Dugjuk a hűtőbe jó fél órára, ez idő alatt teljes lelki nyugalommal dobjunk be egy kis kóser szilvát. Ha ezzel megvagyunk, és a gombócnak való massza is jól összeérett, úgy ügyes kezeinket mártsuk egy kis hideg vízbe, formázzunk apró gombócokat, és a forrásban levő levesben főzzük ki.

    Forrón tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Molnár Gyuláné 6 évvel ezelőtt
Heló Dzsafi! Most akadtam rá erre - nekem- különleges receptre, és el vagyok ragadtatva tőle! Végre egy új levesbetét!!! Az igaz, hogy jó pap is holtig tanul! Köszönöm! Ani.
Fülöp Sándor 6 évvel ezelőtt
Apám! Milyen, fiatal koromban kedvelt dolgokkal jössz elő! Már régen elfelejtettem, hogy létezik a macesz! Kössz az ötletet! Nagyszerű! Üdv, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin