Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Maceszgombóc (alaprecept)

Hozzávalók

  • 20 dkg pászka
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 8 dkg liba vagy kacsazsír
  • 4 db tojás (M-es méret)
  • tört bors
  • 1/2 csokor petrezselyem zöld (apróra vágva)

Elkészítés

    1. A pászka felét apróra törjük (nyújtódeszkán vagy géppel). A másik felét langyos vízben beáztatjuk, maj 15 perc után kicsavarjuk.
    2. A hagymát apróra vágjuk és a zsír felén lepirítjuk. A zsír másik felét a tojások sárgájával habosra keverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük az áztatott maceszt, a pirított hagymát és az apróra vágott
    3. petrezselyem leveleket.
    4. A tojásfehérjét kevés sóval habosra verjük és két részletben hozzákeverjük a masszához. Végül belekeverjük az aprított pászkamorzsát is. A tálat lefedve 15 percen át pihentetjük a hűtőben.
    5. A masszából kis golyókat formázunk, és forró, sós vízben kifőzzük.

    EGYSZERŰ LEVESEK MÁSKÉPP: ÍME 10 IZGALMAS LEVESBE VALÓ! >>>

    3+1 EGYSZERŰ LEVESBETÉT, AMITŐL MÉG JOBB LESZ A HÚSLEVES! >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin