Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Maceszgombóc (alaprecept)

25 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A pászka felét apróra törjük (nyújtódeszkán vagy géppel). A másik felét langyos vízben beáztatjuk, maj 15 perc után kicsavarjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk és a zsír felén lepirítjuk.
  3. A zsír másik felét a tojások sárgájával habosra keverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük az áztatott pászkát, a pirított hagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  4. A tojásfehérjét kevés sóval habosra verjük, majd két részletben hozzákeverjük a masszához. Végül belekeverjük az aprított pászkamorzsát is. A tálat lefedve 15 percen át pihentetjük a hűtőben.
  5. A masszából kis golyókat formázunk, és forró, sós vízben kifőzzük. Levesbetétnek is nagyon finom, és persze sült húsok mellé is kínálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek